ផ្លែល្ពៅជាប្រភេទបន្លែម្យ៉ាងមានប្រយោជន៍ដល់សុខភាពរាងកាយរបស់ មនុស្ស។ ខាងក្រោមនេះ ជាវិធីសាស្ដ្រមួយចំនួនដែល ល្ពៅផ្ដល់សារធាតុយ៉ាងសំខាន់ដល់សុខភាពដូចជា ៖
-ល្ពៅមានរសជាតិ ផ្អែម ៖ ជាប្រភេទបន្លែ ម្យ៉ាងមានសារធាតុបេតាឃែរ៉ូទីនខ្ពស់ បង្ការការ កើតជំងឺមហារីក ជាពិសេសមហារីកបោ្លកនោម ចំពោះអ្នកដែលមានវ័យចំណាស់ ការពារជំងឺ សើស្បែក និងបន្ថយអាការឈឺចុករោយនៅ ក្បាលជង្គង់ និងចង្កេះ ព្រមទាំងមានប្រយោជន៍ ដល់ការការពារអាការជំងឺស្វិតដៃជើងបាន ទៀត។
-ល្ពៅអាចការពារជំងឺទឹកនោមផ្អែម ៖ ក្រៅ ពីនេះល្ពៅក៏អាចការពារជំងឺលើសឈាម ជួយ ទ្រទ្រង់ដល់ថ្លើម និងភ្នែកផងដែរ ។
- ល្ពៅជាបន្លែដែលមានសារធាតុសរសៃ ខ្ពស់ ៖ លើសពីនេះទៀតវាជាប្រភេទអាហារ ផ្ដល់ថាមពលក្នុងខ្លួនប្រាណមានកំរិតទាប ជាតិ ខ្លាញ់តិច សមស្របទៅនឹងអ្នកដែលត្រូវការ គ្រប់គ្រងទំងន់ ។ សារធាតុកាបូនអ៊ីដ្រាត នៅ ក្នុងល្ពៅជួយបំបាត់ដំបៅនៅក្នុងក្រពះ និងពោះ វៀន ។
-ល្ពៅនឹងជួយកំចាត់កំហាកស្លេស្ម ៖ ជាបន្លែ ម្យ៉ាងដែលផ្ដល់ផលប្រយោជន៍ដល់រាងកាយ ជួយបំបាត់ស្លេស្មក្នុងបំពង់ក និងជួយដល់សួត បន្ថយអាការនៃជំងឺហឺត ដែលកើតពីអាការ រលាកបំពង់ខ្យល់ដកដង្ហើមដ៏រ៉ាំរ៉ៃរបស់អ្នកដែលមានវ័យចំណាស់ ជួយទំនុកបំរុងលើកស្ទួយ
កំលាំង សមស្របទៅលើអ្នកដែលមានសួត និង តម្រងនោមចុះខ្សោយ ។
-គ្រាប់ល្ពៅ ៖ មានគុណប្រយោជន៍ក្នុងការ ការពារ និងកាត់បន្ថយឱកាសនៃកើតក្រួសក្នុង តម្រងនោម និងមានប្រសិទ្ធភាពជាប្រភេទ
ថ្នាំបញ្ចុះព្រូន ឬតេនញ៉ា ។
-ប្រេងល្ពៅ ៖ ប្រេងដែលចំរាញ់ចេញពី គ្រាប់មានរសជាតិផ្អែម អាចយកមកទទួល ទានជួយទំនុកបំរុងលើសរសៃប្រសាទ ៕
No comments:
Post a Comment